6/14/2008

Tortosa perd la Dansa Contemporània


Desprès de llegir les declaracions del coreògraf tortosí, Roberto Olivan, tinc més clar que l’aposta de l’Ajuntament de Tortosa es limitarà a una concepció cultural més tradicional i tancada en si mateixa.

Recordo el temps que vaig estar treballant en el Departament de Cultura amb Toni Sabaté i en una visita que vam fer al Taller de Roberto ens vam comprometre ajudar-lo per reconvertir aquesta activitat en el Primer Festival de Dansa Contemporània de les Terres de l’Ebre. En aquesta línia Toni Sabaté va apostar per una concepció cultural sense límits on els nous llenguatges tinguessin cabuda, impulsant nous festivals que cobrissin totes les tonalitats culturals que existeixen en el panorama internacional, un exemple d’això és el Festival de Música Sacra.

Podem constatar que la pèrdua del Taller Internacional de Dansa Contemporània per la nostra ciutat no és un bon símptoma de la vitalitat cultural que hauria de tenir i de la mateixa manera l’actual govern municipal hauria de recolzar als tortosins reconeguts internacionalment que no abandonen l’ocasió per aportar una part del seu coneixement a la seva estimada ciutat com és el cas de Roberto Olivan.