2/23/2009

Més d'1 milió d'euros de l'Estat a Roquetes


Sempre he pensat que la societat és molt diversa i les opinions lògicament també, és normal que cadascú tingue una manera diferent de veure les coses, però també és veritat que cadascú ha d'assumir les seves responsabilitats i optar per raonaments amb una certa lògica. En La Veu de l'Ebre vaig llegir l'article d'opinió del segon tinent d'alcalde de Roquetes, Javier Alegret, on alertava dels perills del Fons Estatal d'Inversió Local i criticava als socialistes per aquesta iniciativa.


Puc entendre que li costa adoptar un paper de govern, després de molts anys a l'oposició a l'ajuntament de Roquetes, és difícil adonar-se del canvi de papers alhora de governar. Però això no el pot excusar, ja que té la responsabilitat de governar en el seu poble. Per això no deixo d'estar sorprès per les seves queixes pel fet que el seu ajuntament rebi una subvenció per un total de més 1.360.000 euros per tirar endavant els projectes a la seva elecció i pagats íntegrament al 100%.


Aquests fons provenen de l'estat i són una mesura pal·liativa pel sector de la construcció sobretot, immersos com estem en una crisis econòmica, els socialistes apostem per generar ocupació en tots i cadascuns dels nostres pobles i ciutats. Per això cal clarificar que els diners d'aquesta ajuda no provenen del fons de cooperació local, per cert, hi ha negociacions entre la FEMP i el govern justament per augmentar-lo i no per reduir-lo, com es podria despendre de l'article Sr. Alegret.


En referència a les licitacions, la tramitació depèn, com vostè sap, de l'envergadura del projecte i això no deixa de ser una decisió dels ajuntaments. A no ser que vostè mateix ja assumeixi que no són capaços de gestionar els diners dels ciutadans amb l'eficàcia i l'eficiència necessària. En tot cas, s'hauria de referir al seu govern i no a la resta d'ajuntaments.


Els socialistes tenim moltes responsabilitats de govern, però per afrontar la crisi hem de sumar els esforços de tothom. Crear ocupació és el nostre primer objectiu sense deixar de pensar en un canvi de model de competitivitat per afrontar un futur amb més garanties de prosperitat i benestar social.

1 comentario:

alferza31 dijo...

Tot i estudiar psicologia, li serà molt difícil esbrinar les opinions, reaccions i manera de "treballar" del Sr. Alegret.

Aquest Sr. s'ha caracteritzat per anar sempre contra tots i contra tot, i molt especialment contra el Sr. Miquel Castelló, i de retruc, contra tots els socialistes. Només cal mirar el que es va fer a Roquetes ...

Amb tot, no serà tan coherent de rebutjar els més d'un milió d'euros ... És més, segurament veurem manifestacions en què s'atribuirà el mèrit de les obres que es facin amb aquests diners ...