6/15/2006

"El retorn dels documents confiscats a Catalunya” al Museu del Montsià d’Amposta


El dia 21 de juny s’inaugura l’exposició “El retorn dels documents confiscats a Catalunya” al Museu del Montsià d’Amposta. És una bona oportunitat per veure, analitzar i reflexionar, entre d’altres: explicar com es va fer la confiscació dels documents i l’ús que en va fer el franquisme; fer una crònica de la reivindicació des dels inicis, l’any 1977, fins al primer retorn, el gener del 2006, i explicar a quin tipus d’entitats privades i particulars correspon la documentació confiscada, segons els treballs d’identificació duts a terme per tècnics de la Generalitat a l’Arxiu de Salamanca.
La mostra s’estructurarà en els set àmbits següents: Presentació, La confiscació dels documents a Catalunya (1936-1940), La finalitat informativa i repressiva de la confiscació (1936-1975), La crònica de la reivindicació (1977-2006), El retorn dels documents, La recuperació de l’arxiu de la Generalitat de Catalunya i Epíleg. A cada àmbit hi haurà una breu projecció.
L’exposició, de caràcter itinerant, es podrà visitar al Museu del Montsià d’Amposta fins al pròxim 14 d’agost. Després continuarà el seu recorregut per diferents ciutats catalanes. També es preveu que els municipis que ho sol·licitin i que ofereixin les garanties tècniques necessàries puguin acollir la mostra.

Horari de l’exposició

Els horaris de visita són: de dimarts a dissabte d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h. Dilluns tancat. Diumenge i festius d’11 h a 14 h. Fins al dia 14 d’agost. L’entrada és gratuïta.

No hay comentarios: