11/27/2006

Això no és seriós!


Els últims dies estem assistint a diverses noticies, articles i altres fets mediatitzats per les reunions del Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre. Considero que aquest òrgan consultor hauria de fer les propostes en funció de les seves responsabilitats envers a unes temàtiques concretes. D’aquesta manera el treball en comissions és fonamental, també el canvi, no potser que un president estigué més de tres anys al càrrec, en canvi, en la resta de Consells cada dos anys canvien el president.

Per cert, algú sap quines propostes s’han fet durant aquest anys des d’aquesta institució. El Consell necessita un pla de treball i menys rodes de premsa, podeu veure el pla de treball del Consell Economic i social de Barcelona.

11/14/2006

Los muertos no van al cine


El divendres passat vaig anar a la presentació d’un llibre de poesies de Juan López-Carrillo amb el títol “Los muertos no van al cine”. L’acte es celebrar a la sala de la Cambra de Comerç de Tortosa, la presentació va anar a càrrec de Toni Sabaté, seguidament uns parlaments de Gerard Vergés i Ramón García Mateos que van analitzar la trajectòria poètica i el recull de poemes en qüestió.

M’agrada molt aquest autor i ja tenia un altre llibre anterior, per això vull compartir un dels seus poemes i dels meus favorits:


OPOSICIÓN

Cómo me encantaría
opositar a tu cuerpo.
Que dejaras de llamarme
Juanito del alma
y pasara a ser, de una vez,
Juanito de tu corazón
y de tus ojos y de tu boca
y de tus pechos
y, para qué callarme,
de tu vientre, de tu coño,
de tus suaves y bellas piernas.
De todo ese temario,
adorable y complejo,
que mueves con soltura
y con precisa armonía
por las amplias avenidas
de la visión, de la lujuria
y del conocimiento.
Opositar por ti
para opositar contigo
contra los muebles
y contra las camas.
Opositar sobre el césped
o sobre el respaldo
del asiento de un coche.
Opositar…
donde sea y como sea.
Opositar con denuedo,
lograr el merecido aprobado
que me haga funcionario
—con dedicación exclusiva—
de tu estudiada e inaccesible anatomía.

Juan López-Carrillo

11/10/2006

La Verge de Santa Maria de Benifallet


Aquest matí en una roda de premsa celebrada en el serveis territorials del Departament de Cultura, Antoni Sabaté, Jordi Monclús i Joan Martínez han presentat una troballa excepcional. El dimarts durant unes obres del paviment de l’església vella de Benifallet, s’ha trobat una talla gòtica de transició amb elements romànics, amb una cronologia que pareix ser del segle XIII. Aquesta és una peça única de fusta i després de la seva presentació a començat el seu viatge al centre de recuperació del patrimoni de la Generalitat on es tractarà per la seva restauració. Encara es poden apreciar les policromies de colors, com també que és una verge coronada amb un rostre de cronologia romànica.
Estem de sort a les Terres de l’Ebre pel fet que troballes tan importants passen poquíssimes vegades.

11/07/2006

CIU una imitació del PP

Ahir a la nit els convergents es manifestaven davant de la seu d’ERC, no eren molts, però cridaven enfurismats: Mas president! Lògicament ens recorda als del PP, no volen reconèixer la validesa del nostre sistema democràtic. Potser no poden entendre que desprès de vint-i-tres anys de govern convergent la Generalitat no sigui una propietat vitalícia de la dreta catalana, això produeix una frustració molt gran entre les bases d’aquest partit. Algú hauria de recordar-los que els tres partits del govern tenen més vots i escons que tota l’oposició junta (CIU,PP i Ciutadans). Tothom sap que si CiU suma amb el PP: Govern de dretes. En canvi ara van de víctimes, no hi ha dret.

Menys crits i insults, i més democràcia i diàleg!!!